Mededelingen

Basiscertificaat

Onze vereniging HASV is op 23 december 2014 door de KNSA in het bezit gesteld van het certificaat Basiscertificering.
Dit certificaat is geldig tot 23 december 2018.

Basiscertificaat KNSA


Pistoolinstructie

Leden kunnen zich bij de secretaris aanmelden voor de gratis cursus pistoolschieten. De pistoolinstructie bestaat uit vier lessen van ongeveer een uur. In de lessen wordt naast de schiettechniek ook zaken besproken zoals wapenonderhoud, veiligheid en wet en regelgeving.


Historisch Pistool (zwartkruit)

De interne competitie bij de HASV is in 2014 uitgebreid met een nieuw onderdeel: Historisch Pistool.

Dit 25 meter onderdeel wordt eenhandig geschoten met een (origineel of replica) pistool of revolver van een model van voor het jaar 1900. Het mag zowel een voor- of achter-laad wapen zijn van een kaliber van 5,6 mm of groter. Alleen zwartkruit (geen rookloos-kruit) mag worden gebruikt.

De puntentelling wordt bepaald aan de hand van het midden van het kogelgat en niet de rand. Hierdoor maakt het niet uit of de schutter met bijvoorbeeld een .36 of .50 kaliber pistool schiet.

Deze competitie bestaat uit 5 series die gedurende het jaar geschoten kunnen worden. Een serie bestaat uit een totaal van 13 schoten waarvan de 10 beste schoten meetellen voor de score.

De deelnemende schutter krijgt voor de competitie een bord met daarop een op naam gestelde moederkaart en insteekkaart. Bij dit onderdeel tellen de geschoten punten op de moederkaart ook mee! Na het schieten van de serie dient de schutter het gehele bord met de moeder- en insteekkaart in te leveren voor het tellen van de score.

Het schieten van een serie kost € 2,00.

Leden die niet over een eigen historisch pistool of revolver beschikken, kunnen (kosteloos) gebruik maken van de percussierevolvers van de vereniging. Een doosje met 15 schoten aan kruit, kogels en percussiekapjes kost € 4,90.

Voor meer informatie over deze interne competitie of voor een instructie in het gebruik van de percussierevolvers van de HASV kunt u terecht bij uw secretaris.


Bijdrage voor HASV website

Leden van de HASV kunnen een bijdrage leveren aan deze website.
Zelfgemaakte foto's voor de "HASV galerij" en artikelen voor de "Speciale Interesses"-pagina kunt u aanleveren bij de secretaris.


Dank voor de HASV website

Dankzij de inzet van de heer E.J. Hoogstraat kunt u nu genieten van deze website. Zijn bijdrage heeft het mogelijk gemaakt om de HASV website te verwezenlijken.
De HASV is dan ook heel dankbaar voor het werk dat de heer Hoogstraat in onze website gestoken heeft.

De heer Hoogstraatt is bestuurslid van de Haaglandse Politie Sport Vereniging, afdeling schieten.
Neem ook eens een kijkje op de website van deze schietvereniging.


Uberti revolver in onderdelen

Uberti revolver in onderdelen.


Namens het bestuur van de HASV,
de heer E.F.F. Ansink (secretaris)