Een replica revolver voor het beoefenen van het sportonderdeel Historische Wapens


Beste lezer, welkom op de website van onze schietsportvereniging, de HASV.

De afkorting HASV staat voor "Haagse Ambtenaren Schiet Vereniging". Onze vereniging is opgericht op 1 juni 1968 en was goedgekeurd bij Koninklijk Besluit d.d. 27 december 1968, nr. 41.
De HASV is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Schietsport Associatie (KNSA) onder het verenigingsnummer 2360. Op 23 december 2014 is onze vereniging door de KNSA in het bezit gesteld van het vereiste basiscertificaat.

De vereniging bestaat uit een kleine maar gezellige groep dames en heren met een affiniteit voor het sportief gebruik van (vuur-)wapens. In tegenstelling tot wat de naam van onze vereniging doet vermoeden zijn slechts enkele van onze leden werkzaam als ambtenaar bij een van de overheden. We zijn niet een gesloten vereniging: het soort werk dat u doet is tegenwoordig geen selectiecriterium meer om lid te kunnen worden van de HASV. Wel wordt door ons geëist dat u van onbesproken gedrag bent en minstens de leeftijd van 16 jaar heeft bereikt.

Sinds 1999 maakt de HASV elke woensdagavond gebruik van de schietaccomodatie van "S.V. De Duinschutters" in Noordwijkerhout. Deze prachtige accomodatie biedt de leden van onze vereniging de mogelijkheid om een grote verscheidenheid aan schietsportonderdelen te beoefenen.


Een gezellig samenzijn van enkele leden.